
جاذبه های گردشگری استان بوشهر
گردشگری شهری
بناى بوشهر به دست اردشير ساسانى بوده است که نام اصلى آن «رام اردشير» بود. گفته مىشود که «رام اردشير» به مرور زمان به «ريشهر» تبديل شد. به نظر مىرسد که بوشهر تحريف شده ريشهر – همان شهر قديمى – است. در سال ۱۱۵۰ هجری قمری «ابومهيري» پسر شيخ ناصرخان ، ناخدا باشى کشتىهاى نادرشاه ، طرح اصلى بوشهر را پىريزى کرد و اين شهر را مقر نيروى دريايى نادرشاه قرار داد. از اين زمان به بعد بوشهر به عنوان يکى از بنادر مهم خليجفارس مطرح شد. در زمان کريمخان زند بوشهر چنان اهميت يافت که رقيب قدرتمندى براى بندر بصره در عراق شد.
اين بندر در زمان اوج خود از مراکز عمده تجارت خليجفارس به حساب مىآمد و تجار بوشهر قسمت عمده بازرگانى خليجفارس و اقيانوس هند را به عهده داشتند.
حتى «حاج محمد شفيع» اجازه چاپ و نشر اسکناس رايج بوشهر را به دست آورد و اين امتياز تا برقرارى بانک شاهى ، در بوشهر به قوت خود باقى بود. بوشهر يکى از نخستين شهرهايى است که در آن چاپخانه چاپ سنگى داير شد و پيش از بسيارى از شهرهاى مهم ايرانى ، صنايع جديدى چون يخسازى و برق ايجاد شد. مردم بوشهر از اولين ايرانيانى بودند که با مجله و روزنامه آشنا شدند. روزنامههاى زيادى در اوايل ظهور اين پديده در بوشهر چاپ و نشر مىشد که از جمله روزنامههاى مظفرى ، خليج ايران و نداى جنوب را مىتوان نام برد.
همچنين به علت موقعيت خاص اين بندر در تجارت و کسب ثروت فراوان ، نمايندگى شرکتهاى خارجى و نيز کنسولگرى دولتهاى بيگانه از جمله بريتانيا ، آلمان و روسيه و امپراطورى عثمانى در اين شهر وجود داشتند که ساختمان بعضى از آنها هنوز پابرجاست. با ايجاد راهآهن سراسرى ، امور تجارى اين بندر به خرمشهر انتقال يافت و به تدريج از رونق آن کاسته شد. بوشهر امروزى شهرى توسعه يافته و نوسازى شده و يکى از شهرهاى مهم ساحلى با اقتصاد دريايى و صنايع تبديلى است.
از اماکن تاریخی و دیدنی این شهر میتوان به مراکز زیر اشاره نمود:
ریشهر،آب انبار قوام،خانه قاضی،عمارت دهدشتی،مدرسه گلستان،بافت شهر بوشهر،خانه قاضی،امامزاده عبدالمهیمن،عمارت کلاهفرنگی بوشهر،عمارت گلشن،کلیسای ارامنه گریگوری،گورستان مهاجمین انگلیسی،قبر جنرال،عمارت کوتی،مدرسه سعادت،عمارت ملک بوشهر،آرامگاه اصفهانی،معبد خدا دریا،کلیسای مسیح مقدس،قلعه هلندیها،کنیسه یهودیان،قبرستان انگلیسیها،عمارت حاج رئیس،هزار مردان هلیله.
تاپ توریسم ، وب سایت گردشگری ایران
نقشه راهنمای مسیر